Štítky

Běhání (64) Život (60) Povídka (22) RC létání (22) Korsika (18) PC hry (17) Geocaching (11) Humor (9) Kultura (7) 312 GTCup (5) Kolo (5) Úvaha (5) Endomondo (3) DCS (1) Deskové hry (1) Elite dangerous (1) Film (1) RC loď (1)

Úprava názvu

Myslím si, že změna názvu z "pravidelný občasník" na "občasný pravidelník" bude sedět více.

úterý 8. března 2016

Mezinárodní den žen

Rok utekl jak voda a je to tady zase. Ženy celého světa mohou slavit.
Historická vsuvka.
Hodně lidí si tento svátek asi spojí s komunistama a s tím jak to v naší republice slavili. Ale on je to, dalo se by se říct až paradoxně, svátek který vznikl u buržoustů. To jsou výrazy z mého dětství.
Ano, původ toho svátku je ve Spojených státech amerických. V roce 1908 tam vyšly na protestní průvod tisíce žen. Jednalo se o rovnoprávnost žen a mužů. O volební právo pro ženy, rovné pracovní příležitosti, prostě boj za ženská práva.
My starší si to pamatujeme hlavně jako svátek mužů. Ti to slavili za ženy. Komunisti to používali jako oslavu svého režimu. Nechci tady zajíždět do politiky, ale u toho tématu asi
nejde nezabrousit do tohoto tématu. Takže ženy tento svátek slavily i tak, že se staraly o své muže. Svět je plný paradoxů.
Takže milé ženy, že Vás ale všude je, přeju Vám ať se Vám tady líbí, ať to s námi vydržíte a my s Vámi. Užívejte si život, takový jaký je, protože i podle posledních průzkumů a vědeckých poznatků jsme tady na tý modrý kouli co letí vesmírem, opravdu pouze jednou. Někteří tvrdí, že tedy ne, ale při našem návratu si stejně nepamatujeme, že jsme tady už byli, takže je to rozdíl jako mezi "prašť" a "uhoď".
Takže ještě jednou bez omáčky. Holky, přeju všem co znám a tedy i těm co neznám, všechno nejlepší a hodně zdraví, pevné nervy. Někdy je to těžký a tak si to těžší nedělejte. Usmívejte se na svět kolem sebe, on Vám to vrátí.
Jestli mě to bude bavit a někoho to bude bavit číst, tak za rok zas tady.

PS: Docela mě pobavilo,  když jsem zjistil, že dnešní den není jen svátkem žen, ale že je to i Světový den ledvin. Ještě by mohli přidat Světový den jater a můžou slavit i kluci a to jejich průplachem. Tak ještě jednou "Na zdraví" všem.

Žádné komentáře:

Okomentovat