Štítky

Běhání (64) Život (60) Povídka (22) RC létání (22) Korsika (18) PC hry (17) Geocaching (11) Humor (9) Kultura (7) 312 GTCup (5) Kolo (5) Úvaha (5) Endomondo (3) DCS (1) Deskové hry (1) Elite dangerous (1) Film (1) RC loď (1)

Úprava názvu

Myslím si, že změna názvu z "pravidelný občasník" na "občasný pravidelník" bude sedět více.

neděle 21. února 2016

Noční lov - Geocaching

Foto ze stránek keše (cache)

Pozor, text může obsahovat nápovědy (spoiler).


Ve středu dal LukyKH na náš geocachingový komunikační kanál návrh na lov noční kešky. Rozběhla se diskuse - kdy se vyrazí. Rozhodovalo se mezi pátkem a sobotou. Pro pátek hovořily povětrnostní podmínky a pro sobotu časové. Rozhodovali jsme se tedy mezi pátkem a sobotou. No nebudu to prodlužovat. Vítězem se stal - čtvrtek. Divné že? Okolnosti jsou nepodstatné, ale prostě jsme se nakonec rozhodli pro tento den. Den D hodina H byly tedy stanoveny. Zbývalo připravit si s sebou věci, které doporučil autor kešky. Jsou to tyto věci:



  • UV baterka 
  • klasická baterka - nejlépe čelovka 
  • černá lihová nebo textilní fix 
  • bílá látka nebo bílý kapesník 
  • nůžky 
  • kousek vaty nebo malá kulička (hopík) 
  • provázek 
  • a hlavně 
  • ODVAHU 
Já jsem měl sebou pouze čelovku a kousek toho posledního. LukyKH měl tu UV baterku a to byla nejdůležitější část výbavy. Geovozidlo poskytl Nervoun. Díky. 
Po odbočení z hlavní cesty, jsme před námi zahlédli koncová světla nějakého vozu. Jel do těch končin neustále před námi a tak nás napadlo, že to jsou taky "kačeři". To by byl pech. Poslední odlov byl pomalu před měsícem a my se zrovna trefíme na stejný okamžik s nimi. GPS nám ukázala, že máme zastavit a vozidlo před námi pokračovalo. Někteří, mladší členové skupiny, už dostávaly nápady, kdo to v tom autě asi tak může být. Mohlo se jednat o překupníky, kteří si na odlehlém místě měli s někým něco předat. Nebo šlo o vrahouny, kteří měli v kufru mrtvolu, nebo živolu a mrtvolu z hodlali teprve vyrobit, atd.
Na určené místo jsme dorazili za tmy. Kvůli atmosféře to bylo třeba. Lovit noční kešku za denní světla totiž tak nějak postrádá smysl a je to prostě kra...a, neboli hloupost. Ještě složení skupiny:

  • LukyKH
  • VeveKH
  • Nervoun1975
  • Blaze_cz008, neboli jeho georubůtek
  • a já
Vystoupili jsme z auta, nasadili čelovky a vyrazili k blízkému lesu. Nervoun byl nucen se ještě na chvíli vrátit k vozidlu a přemlouvat ho, aby uvnitř zhaslo. Po chvíli se geovozidlo podařilo přemluvit a tak jsme vyrazili. Na cestě k finálce nás čekala tři zastavení.

První zastávka

Tak ta byla hned na kraji lesa. Zpráva byla uložena v klasické nevyfouknuté PETflašce. Po osvícení zprávy UV světlem se objevili čtyři postavy. A sakra, řekl jsem si. Čtyři postavy a nás je pět. K cíli asi nedojdeme všichni. Světla baterek osvětlovala okolní stromy a hledala body z odrazového materiálu. Byli jsme upozorněni, že se máme dát tam, kde uvidíme pouze jedno světlo. Když uvidíme světla dvě a ty budou pod sebou, tak máme pátrat po další zprávě. Ovšem když uvidíme dvě světla vedle sebe, tak máme vzít nohy na ramena. Tyto žlutá světla totiž patří zbloudilým duším lidí, kterým jejichž život skončil právě tam. Ony tam bloudí a hledají klid a neopatrné "kačery" stáhnou na svou stranu. Po chvíli jsme na jednu narazili a vyhnuli se jí obloukem.

Druhá zastávka

Kousek za zbloudilou duší se objevila světla pod sebou. Pátrat nebylo třeba, protože zpráva ležela přímo na kořenu. Nebyla vůbec ukrytá. Po přečtení zprávy, jsme opět, jako na první zastávce, zhasli na chvíli světla a ponořili se do tmy. To bylo třeba, aby jsme mohli lépe přečíst UV vzkaz. Ten byl - dvě lebky. Další redukce počtu. Nikomu se moc nechtělo jít poslední, protože ten většinou zmizí a ostatní si toho ani nevšimnou. Ani dopředu se nikdo nehrnul, protože na případnou past by šlápnul jako první. Bezpečně to vypadalo na středu skupiny. Ale pouze relativně. Již několikrát jsem ve filmu viděl, že první ve skupině past aktivoval a někdo uprostřed skupiny to odnesl. Takže se pořadí ve skupině neustále měnilo.

Třetí zastávka

Tak ta byla vůbec nejstrašidelnější. Tak byla tak hrozná, že jsme ji radši vůbec nenašli. 

Finále

Dorazili jsme na místo, které bylo plné duchů. Bylo jich spousta. Malí i velcí. Poletovali okolo okolních stromů. Najednou o sobě dal vědět sýček. Aspoň jsme doufali, že je to sýček. I tak nás ale při jeho zvuku hladila na krku a zádech ledová ruka strachu. V padlém kmeni jsme objevili truhlu. Na ní byl kódový zámek se třemi čísly. První dvě jsme znali a třetí někdo před námi nepřetočil. Takže po zadání prvních dvou zámek odskočil. Sýček se neustále blížil a jeho zvuk se stával zlověstnějším. Rychle jsme se zapsali a pořídili pár fotografií. Vyšla pouze jedna a tak jí přikládám.
Po vyvolání se objevily na fotce neznámé entity, které jsme neviděli. Uf. Tohle vidět, tak jsme z lesa doslova běželi.

Další dvě

Již jenom krátce.Po opuštění lesa jsme zjistili, že nedaleko se nachází ještě dvě kešky. LukyKH je měl spočítané už z domova. Tak jsme si pro ně pro uklidnění došli. 
Po odlovu jsme se vrátili do vyhřátého vozidla a vydali se na cestu domů. Cestou jsme už spřádali plány na další lov. Byl předběžně naplánován do blízkého okolí. 
Tak zase někdy.

Žádné komentáře:

Okomentovat