Štítky

Běhání (64) Život (60) Povídka (22) RC létání (22) Korsika (18) PC hry (17) Geocaching (11) Humor (9) Kultura (7) 312 GTCup (5) Kolo (5) Úvaha (5) Endomondo (3) DCS (1) Deskové hry (1) Elite dangerous (1) Film (1) RC loď (1)

Úprava názvu

Myslím si, že změna názvu z "pravidelný občasník" na "občasný pravidelník" bude sedět více.

neděle 14. července 2019

Korsika karavanem 2019, den šestnáctý

Ráno poprchávalo. První voda z nebe za celou dobu. Všechno jsme v klidu sbalili a vyrazili k východu. Cesta byla úzká a tak jsem já a Radka navigovali. Než jsme dojeli k recepci, tak se pěkně rozpršelo. Bylo to ale příjemné a ani jsme tolik nezmokli.
Vyjeli jsme a ke slovu se poprvé dostaly stěrače. Ale jenom na chvíli. Jeli jsme na jižní konec Korsiky do Bonifacia. Nádherné městečko s pěkným přístavem a s domy, které jsou postaveny nahoře na kraji skály. Na balkon bych tam nešel.
Byla plánovaná projížďka na lodi. Rozmýšleli jsme si posloupnost akcí. Nejdřív si dát oběd a potom se projet na lodi? Zvítězil rozum a tak jsme se rozhodli jako první absolvovat loď, aby jsme náhodou to jídlo nevyhodili. Doslova.
Na loď jsme šli když už byla pomalu celá obsazená a na nás zbylo místo venku nalevo na zádi. Nejdřív se mi to místo nelíbilo, ale během plavby se ukázalo, že to bylo místo nejlepší.
Zajeli s námi do jeskyně, která má díru ve stropě v podobě Korsiky. Potom jsme viděli skálu, která je na jižním konci Korsiky a říká se jí kormidlo Korsiky. A opravdu tak vypadá. Dále jsme koukali na otvor ve skále ve tvaru Napoleonova klobouku a viděli ty domy na kraji skály, jak jsem psal. Parádní výlet.
Pak jsme si prošli přístav, kde byla, mimo jiné, velká plachtenice a pak připlula velká luxusní jachta. Jak jsme si našli, tak stojí přes 50 milionů dolarů a pro Beyoncé na ní uspořádal její manžel narozeninovou oslavu. Za půjčení dal 8,5 milionu, ale jenom korun.
Prohlédli jsme si město, pevnost i hřbitov. Korsika je samý kámen a tak jsou tady hřbitovy z hrobek. Nikomu se nechce kopat do kamene. Ty hřbitovy jsou prostě svým způsobem krásné.
Na přespání nás čekal čtyřhvězdičkový kemp. Byl pěkný, ale už moc mastňácký, nebo jak to nazvat. Měl všechno co má mít. Výlevky na vodu i chemický záchod, možnost načerpat vodu atd. Navíc měl velký a hluboký bazén, obchod, restauraci, minigolf, místo na grilování, tenisový kurt a možná ještě nějaké další zbytečnosti.
Minulý kemp, ten s divnou paní recepční, byl nejhorší. Tak nějak tou atmosférou. Uprostřed byla vilka s dvěmi schodišti, která se nahoře sbíhala. Prostě jako na zámku. Před ní bylo jezírko s fontánkou. Působilo to na mě, jako sídlo drogového bose z Jižní Ameriky. Tedy jak to znám z filmů. Nejlépe na mě působil, dokonce byl i nejlevnější, kemp s vyhlášenou pizzerií.
Tady jsme si po koupeli a po večeři dali pokračování filmu. Tedy pokračování. Radka ho minule neviděla a tak jsme ho dali od začátku. Dostali jsme se o kousek dál a šli jsme zase únavou spát.

Žádné komentáře:

Okomentovat